Espruino е JavaScript микроконтролер кој корисниците можат да го употребат за управување на уредите околу нив. Според најавата, овој микроконтролер ќе може да го биде користен и од лаици во програмирањето со помош на веб базаиран графички едитор. Креатори на Espruino сe Гордон и Мериен Вилијамс, а веќе е готов прототипот на уредот. Вообичаено, за […]

Прочитај повеќе