По повеќе од 20 години, главниот дизајнер на Apple ја напушта компанијата. Веројатно Стив Џобс засекогаш ќе биде прва асоцијација на Apple, но кога дизајнот на уредите е во прашање тоа секако е Сер Џони Ајв. Во последните две децении тој остави свој печат на секој iMac, iPad, iPhone, iPod и кој и да е […]

Прочитај повеќе

Џони Ајв, култниот дизајнер кој стои за iPhone и iPad, го најави паметниот часовник на Apple во интервју за New York Times. Но, г. Ајв не ги откри деталите за iWatch, туку наговести дека Швајцарија, како синоним за пазарот на часовниците, ќе добие вистински конкурент. „Според дизајнерот кој работи во Apple, Џонатан Ајв, во пофалбите […]

Прочитај повеќе

Ајв е исто толку влијателен во Apple како легендарниот директор Стив Џобс, вели Чарли Роуз во најавата на интервјуто со главниот дизајнер на iOS и iPhone, Џони Ајв, и индустрискиот дизајнер Марк Њесон. Двајцата дизајнери во интервјуто зборуваа за дизајнирање на убави објекти и нивната соработка на 40 објекти што беа понудени на неодамнешна аукција […]

Прочитај повеќе

По 10-ти септември iOS 7 дефинитивно ќе донесе ново искуство за сите корисници на iPhone и iOS. Но, тоа не значи дека новата верзија ќе биде веднаш прифатена, или пак дека минималистичкиот концепт на главниот дизајнер на Apple, Џоnaтан Ајви, е перфектен. Редизајнираниот iOS 7 можеби треба да се гледа како на основа за идни […]

Прочитај повеќе