Локалната ИТ сцена е сè уште млада и неискусна споредено со соседните држави како Србија, Хрватска и Бугарија. И иако во Македонија нема кој-знае колкава поддршка за стартапите (читај: пари и инвестиции), тоа што влева оптимизам е што има стартап-инкубатори кои се вгнездија во регионот во потрага по нови идеи. Затоа, ако лани видовме како […]

Прочитај повеќе

Сите сме биле во ситуација да сакаме да нарачаме нешто за јадење, а да не знаеме од каде или што, нели? Или пак уште полошо, да сме мртви гладни, и во непознат град без да знаеме каде во близина има ресторан. За среќа, најдовме решение на овие светски проблеми. Jadi.me е македонска Android апликација која […]

Прочитај повеќе