Apple Maps сè уште се очајно лоши. Знаејќи дека Apple не планира да се врати на соработката со Google Maps, тогаш единствено решение за да се подобрат мапите е да се купуваат стартапи кои имаат уникатни решенија за мапирање. Според новинарката на Washington Post, Џесика Лесин, Apple го купил Embark, стартап oснован во 2011-та година […]

Прочитај повеќе