Aналитичарите Nielsen речиси три години го следат Twitter за да ja измерат популарноста на телевизиска емисија преку алгоритми кои ги мерат спомнувањата на Twitter додека трае емисијата. Тwitter се покажа како одличен придружник на телевизијата, бидејќи реакциите и дискусиите се објавуваат во реално време додека трае телевизиската програма. Но, сега во план е во анализата […]

Прочитај повеќе

House of Cards, Blacklist, Better Call Saul, Powers, Fargo и куп други нови и постари серии им се достапни на корисниците на Pickbox.tv, регионална интернет телевизија, која е достапна во: Словенија, Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Македонија. Тоа што сервисот ги аргетира речиси сите пазари во регионот не е изненадување, напротив се […]

Прочитај повеќе

Доколку сте љубител на ТВ сериите, сигурно има денови кога e тешко да следите што излегува, а што вие сте изгледале. Со цел да не испуштите ниту една епизода од омилените серии, ви ја претставуваме TVShow апликацијата за Windows Phone 8 паметните телефони. TVShow е една од најдобрите апликации за оваа намена, едноставна е и […]

Прочитај повеќе