Доколку, од некоја причина, се мачите со вашето глувче или пак барате малку поразлична ефикасност, NeatMouse е бесплатна алатка која ви дозволува да ги префрлите сите акции кои се прават со глувчето, директно на тастатурата. Па така, акциите како десен или лев клик, скролување и слично, NeatMouse ги префрла на нумеричката тастатура. Не е никаков […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе овозможи користење на тастатура и глувче на својата конзoла Xbox One. Конзолите вeќе подолг период се доволно моќни да се користат и како алатка за работа, па можеби ова и не е изненадување. Сепак првата замисла ниту на Microsoft, не е работа туку гејминг. Главна причина овозможување за користење на глувче и тастатура […]

Прочитај повеќе

Микро компјутерите вообичаено доаѓаат на плочка чија големина најчесто е колку телефон. Но, Mouse Box, новиот прототип на Преземислав Стрежелик, е компјутер кој е сместен во глувче, кое и онака сакате да го користите со компјутерот. Се што дополнително би ви требало е монитор. „Наскоро нема да биде потребно да купувате неколку уреди за компјутерот […]

Прочитај повеќе

MYO лентата за рака е една од технологиите кои се закануваат да го заменат комјутерското глувче. Уредот е креација на Стивен Лаке основачот на Thalmic Labs, а засега постои единствен прототип кој е во фаза на тестирање. Контролерот реагира на движење, а ги детектира електричните импулси во мускулите во подлактицата на корисникот. Врската со компјутерот […]

Прочитај повеќе