Германија е првата земја која ја призна дигиталната валута биткоин како „приватни пари“ за кои треба да важат фискални правила. Министерството за финансии вели дека ќе треба да се плаќа ДДВ за сите комерцијални активност направени со валутата, иако во моментов правилата се нејасни бидејќи, според германските власти, „биткоин не се е-пари, ниту се функционална […]

Прочитај повеќе