The Writer е нова iOS апликација од креаторите на Wordbox, Vulpi Inc. Wordbox e текст едитор кој имаше простор на најголемите светски медиуми. Апликацијата ја претставија 9to5mac, Еngaged, Тechcrunch, Мacworld, Тhenextweb, Time.com и Тhe Verge. The Writer е повторно во истата област (текст едитор), но е многу пософистицирана апликација. За користење на истата потребен е iPhone или […]

Прочитај повеќе

Локалната ИТ сцена е сè уште млада и неискусна споредено со соседните држави како Србија, Хрватска и Бугарија. И иако во Македонија нема кој-знае колкава поддршка за стартапите (читај: пари и инвестиции), тоа што влева оптимизам е што има стартап-инкубатори кои се вгнездија во регионот во потрага по нови идеи. Затоа, ако лани видовме како […]

Прочитај повеќе

Wordbox, iOS текст едитор, креиран од македонскиот стартап Vulpi, сега има нова тастатура која сама ги поправа грешките. Се работи за Fleksy тастатурата, производ на американската компанија Syntellia, која сега има нови SDK алатки за да може да се користена и од трети апликации. Flesky, која беше објавена како самостојна апликација пред година дена, и […]

Прочитај повеќе

Wordbox е најновото дело на македонскиот стартап Vulpi составен од Абдулах Алиоски и Аднан Бекироски, кој развива iOS апликации со цел да го освои странските пазари, земајќи го во предвид фактот дека македонските iOS корисници сè уште не се спремни да плаќаат за апликации. WordBox е апликација за фаќање забелешки, со многу едноставен дизајн и неколку […]

Прочитај повеќе

Vulpi Inc. е основана во 2010 година од страна на Абдулах Алиоски и Аднан Бекироски, студенти на Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ во Охрид, односно ФОН, кои велат дека се автори на првата игра за iPhone во Македонија. Неговите десет апликации се одберени како апликации на денот. The Illuminati Code „Тоа што […]

Прочитај повеќе