Канадскиот производител на паметни телефони BlackBerry се продава. Компанијата, која претходно беше позната како Research In Motion, во соопштение најави дека e формиран специјален комитет за да разгледа „стратешки алтернативи“ кои се или продажба на компанијата или партнерство. Според директорот Торстен Хејнс, новиот оперативен систем BlackBerry 10 има „долгорочна вредност и можности“ и затоа ќе […]

Прочитај повеќе