Дејан Соколоски

во Веб

Рејчел Ендрјус е основач на Perch CMS и Notist, уредник e на Smashing Magazine и е веб девелопер веќе 19 години, подолго отколку што постои CSS. На Software Developer Conference за новитетите во CSS зборуваше од позиција на советник во CSS работната група. Во говорот зборува за дел од предизвиците со кои се соочуваат при […]

Прочитај повеќе

Google ја поднови PageSpeed Insight алатката која има цел да им помогне на сопствениците на веб-страници да ги оптимизираат своите сајтови за мобилните уреди. Според последните информации со кои располага Google, средното време на вчитување на веб-страница преку мобилен трае нешто повеќе од 7 секунди. Во последниот период перформансите се намалуваат, но сепак, тоа сè […]

Прочитај повеќе