Google ја поднови PageSpeed Insight алатката која има цел да им помогне на сопствениците на веб-страници да ги оптимизираат своите сајтови за мобилните уреди. Според последните информации со кои располага Google, средното време на вчитување на веб-страница преку мобилен трае нешто повеќе од 7 секунди. Во последниот период перформансите се намалуваат, но сепак, тоа сè […]

Прочитај повеќе