WhatsApp објави дека нивната апликација сега се користи од 300 милиони корисници секој месец. Над 20 милиони активни корисници, апликацијата има во Германија, Мексико, Индија и Шпанија. Корисниците на WhatsApp сега споделуваат 11 милијарди, а примаат 20 милијарди пораки дневно, јавува AllThingsD. Заедно со бројот на корисници, WhatsApp објави дека сега апликацијата поддржува и гласовни […]

Прочитај повеќе