По официјалната истрага, Apple потврди дека смртта на 23-годишната Кинескиња е предизвикана од електричен удар од неоригинален полнач за iPhone 5. Ма Алун беше убиена од електричен удар во јули додека зборуваше на својот телефон кој се полнеше на неоригиналeн USB адаптер за струја. За да спречи идни несакани случаи, Apple започна глобална програма за […]

Прочитај повеќе