Snap Power Charger е најверојатно најдоброто решение кога станува збор за USB полнач. Toj e полнач скриен во маската на штекерот, што го прави да биде универзален уред бидејќи може да се приклучи на најголем дел од постоечките штекери. Маската има две клеми кои се поврзуваат со напојување од штекерот, а USB-приклучокот е поставен на […]

Прочитај повеќе

Започна креирањето и дизајнирањето на нов USB приклучок кој ќе може да се употребува во следната генерација на преносни уреди. Новиот конектор го следи досегашното именување и е наречен Type-C, и ќе биде осмислен до средината на следната година, известува Verge. Новиот кабел покрај димензиите ќе треба да ги исполни и следниве услови: да овозможи […]

Прочитај повеќе

По официјалната истрага, Apple потврди дека смртта на 23-годишната Кинескиња е предизвикана од електричен удар од неоригинален полнач за iPhone 5. Ма Алун беше убиена од електричен удар во јули додека зборуваше на својот телефон кој се полнеше на неоригиналeн USB адаптер за струја. За да спречи идни несакани случаи, Apple започна глобална програма за […]

Прочитај повеќе