Во Хрватска има вкупно собрано 1,3 милиони евра од различни краудфандинг платформи, a во Словенија има околу десет пати повеќе, во Србија околу десет пати помалку, вели Хрвоје Хафнер од хрватската платформа Doniralica. За споредба, во Македонија краудфандингот е нов концепт – само од пред месец дена видовме две успешни кампањи за Small Star Empires […]

Прочитај повеќе

(Oва е пост на Дарко Булдиоски од New Media MK и организарот на AllWeb.mk, престојната конференција за дигитален маркетинг на која ќе гостува Михаел Шулц. Постот првично е објавен на AllWeb.mk, и реобјавен со негова дозвола) _____________________________________________________________________________ За да го претставиме нашиот следен говорник кој ни доаѓа од Берлин се одлучивме всушност да преведеме (и […]

Прочитај повеќе

Aко ги прашате организаторите на конференцијата за дигитален маркетинг, AllWeb.mk, зошто се трудат толку околу настанот, ќе ви кажат дека единствената цел им да покажат на македонските маркетинг експерти и компании дека има покреативни начини да ги користат дигиталните алатки. „Сакаме да им го доближиме начинот на кој глобалните и регионалните компании ги интегрираат дигиталните […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински текст на Дарко Булдиоски, основач на New Media MK, и организатор на конференцијата за интернет маркетинг AllWeb.mk) Како поранешен директор на тимот на McDonald’s за социјалните мрежи, Рик Вион е експерт кој знае како да ги поврзе корисниците со брендот, и тоа да го направи така што ќе ги натера да го […]

Прочитај повеќе

Ќе има второ издание на AllWeb.mk. Kонференцијата за интернет маркетинг и онлајн ПР е закажана за 15 ноември 2013-та година. Според најавата, темата е интегриран маркетинг, и ќе вклучува дискусии за мобилниот маркетинг, интерактивно рекламирање, онлајн ПР и влијанието на друштвените мрежи врз маркетинг кампањите. Потврдено! Вториот @AllWebMK ќе се одржи на 15 ноември 2013. […]

Прочитај повеќе