Од почетокот на месецов, на друштвените профили започна да функционира платформата ВидиВака, чија мисија е да ги донесе актуелните теми во општеството до публиката која поминува часови и часови на Facebook, Twitter, Instagram и YouTube. Публика која практично и не поседува телевизор и нема навика да ги процесира информациите преку традиционалните медиуми. Форматот на кој ВидиВака ги пакува […]

Прочитај повеќе

Можеби македонските телевизии се посрамени, но сепак се чини дека телевизијата им значи на луѓето, барем за уште некое време. Според Reuters Institute for the Study of Journalism, се поголем е бројот на корисници кои вестите ги читаат на веб портали во најголем дел од државите на Европската Унија, но и останатите држави со подлабока […]

Прочитај повеќе

Во среда, 24-ти септември со почеток од 18:00 часот во Куршумли Ан, во Стара скопска чаршија ќе се води битка помеѓу традиционалните и дигиталните медиуми. Работилницата е дел од програмата на Skopje Design Week кој се оддржува од 23-ти до 28-ми септември. Работилницита, отворена за сите посетители, а поддржана од МПМ, ќе има три точки […]

Прочитај повеќе

Џеф Безос е нов газда на Washington Post. Аквизацијата на еден од најреномираните весници во САД го чинеше основачот на Amazon околу 250 милиони долари. Но, со оглед на тоа дека г. Безос лично е сопственик на весникот, засега е најасно како и дали воопшто Washington Post ќе се интегрира со Amazon. Изгледа извесно е […]

Прочитај повеќе