Face2Face е луда технологија која ќе направи да се сомневаме дури и во она што го гледаме. Со помош на вештачката интелигенција Face2Face може да го промени говорот заедно со отворањето на устата. Технологијата е дело на тим научници од Стенфорд, а технологијата помалку потсетува на дигитален куклен театар. „Кукларот“ во овој случај седи пред […]

Прочитај повеќе

Технологијата овозможува вметнување и управување со различни изрази на ликовите. За разлика од филмовите каде ефектите се обработуваат дел по дел, овде тоа е овозможено во реално време. За можностите на Face2Face погледнете го видеото.

Прочитај повеќе

Зарем има реклама или постер денес кој не се средува со Photoshop? Според Британија, има граница во дигиталното манипулирање на фотографиите. Посебно има граница кога се работи за реклами во козметичката индустрија каде лицето на постер е толку перфектно измазнето што ја искривува реалноста, перцепцијата и очекувањата што ги добиваат клиентите за продуктите. Или со […]

Прочитај повеќе