Mink 3D е принтер кој ќе направи револуција во модната индустрија и значително ќе им ја олесни работата при шминкање на девојките. Технологијата е дело на Грејс Чои од Харвард која во текот на студиите „открила“ дека сите брендови ги креираат своите продукти со мешање на многу бои. „Индустријата за шминка заработува многу многу пари […]

Прочитај повеќе

Зарем има реклама или постер денес кој не се средува со Photoshop? Според Британија, има граница во дигиталното манипулирање на фотографиите. Посебно има граница кога се работи за реклами во козметичката индустрија каде лицето на постер е толку перфектно измазнето што ја искривува реалноста, перцепцијата и очекувањата што ги добиваат клиентите за продуктите. Или со […]

Прочитај повеќе