Уште кога беше најавено партнерството помеѓу Microsoft и Dropbox се очекуваше да биде претставена и подобрата интеграција на функционалностите на Office со веб складиштето. Една од првите такви функционалности е можност преку Dropbox за iOS да се едитираат документи. Корисниците на iOS ќе можат да ги отвораат документите креирани во Office директно преку Dropbox, а […]

Прочитај повеќе

Google Drive сега овозможува обработка на Microsoft Office документи, кој кај корисниците пристигаат како „attachment“ во имејл. Новата функција сега им овозможува на корисниците од својата пошта да го конвертираат Microsoft Office документот во соодветната Google Docs замена. „Со само еден колик на новата edit-икона во Gmail attachments, можете едноставнода ги кновертирата Office документите – […]

Прочитај повеќе

Microsoft и Dropbox најавија соработка која на корисниците на Office ќе им донесе можност да отвараат и едитираат фајлови директно од веб складиштето. Корисниците на Dropbox пак ќе добијат можност да отворат Word и Excel документи преку неговите мобилни апликации. Тоа што е чудно во партнерството е што Microsoft има свој ривал на Dropbox. ОneDrive […]

Прочитај повеќе

Популарниот пакет за едитирање на документи сега е достапен и за Android, но само за новата 4.0+ верзија. Microsoft вели дека Office за Android, како и претходно-објавените iOS и Windows Phone апликации, се дизајнирани за уреди со помали екрани, а не за таблет компјутери. Со Office за Android може да прегледувате и едитирате Word, Excel […]

Прочитај повеќе