Онлајн енциклопедијата објави дека сега може да се едитираат написи и преку мобилен телефон. Целта, вели Wikipedia, беше да се креира прва верзија која ќе биде брза и интуитивна алакта за едитирање за да може да се види што им треба на корисниците и кои се нивните очекувања. Причината за мобилниот едитор е статистиката која […]

Прочитај повеќе