Петмина криминалци од Русија и Украина се обвинети за „најголемата хакерска кражба во САД“. Против петмината е покренато обвинение за празнење на над 160 милиони кредитни и дебитни картички, јавува BBC. Владимир Диркман, Александер Калинин, Роман Котов, Димитриј Смиланетс од Русија и Микхаил Ријтиков од Украина, се обвинети за хакерски напад и заговор за измама. […]

Прочитај повеќе