Поминување време на интернет е исклучително забавна активност, но не е без ризици и, доколку не внимавате, би можеле да ја отворите кутијата на Пандора и да се изложите себе си и најблиските на драстични безбедносни проблеми. Токму поради тоа, решивме да ве запознаеме со следниве корисни додатоци кои би требало да ја минимизираат опасноста […]

Прочитај повеќе

Кога и да отвориме некоја веб страница, нашиот Интернет провајдер, владини агенции или некои други лица, ја следат нашата активноста. Точно не можеме да знаеме кој нѐ следи и што прави со нашите податоци, но постои додаток за Chrome и Firefox кој може да ни каже кога некој не следи во реално време. Collusion додатокот […]

Прочитај повеќе