IndieGameStand е нова продавница која пред се е наменета за независните студија за видео игри, но и за нивните фанови. Целта на продавницата е да им го олесни животот на инди-развивачите и нивно полесно претставување пред публиката, пишува Escapist. Продавницата е еволуција на популарниот „pay what you want“ сервис кој продаваше пакети од инди-игри. Сега […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе им дозволи на независните гејминг студија да продаваат игри преку Xbox One. Претходно Microsoft рече дека ќе соработува само со познатите ААА студија за дистрибуција на игрите, што беше дочекано со критика и негодување. Xbox покрај сите свои функционалности, развивачите ќе може да ја користат и за тестирање и приспособување на игрите за […]

Прочитај повеќе