Во случај да стапи на сила незамисливото и да ви се украде вашиот лаптоп или телефон, Windows 10 корисниците имаат на располагање бесплатен софтвер за следење. Откако ќе ја овозможите опцијата Find My Device, можете точно да дознаете каде се наоѓа вашиот лаптоп или Windows 10 направата и тоа преку вашиот Microsoft акаунт. Нормално, за […]

Прочитај повеќе

Без сомневање досега сте го користеле Google за да пронајдете нешто кога ви е потребно. Сега ќе може да го искористите за да го пронајдете вашиот изгубен телефон. Новата опција Find my phone овозможува да го пронајдете својот телефон, едноставно со пишување на „Find my phone“ во пребарувачот. За ова да функционира потребно е корисникот […]

Прочитај повеќе

Изгледа невeрoјатно, но дури 70 отсто од испитаниците на анкетата на Lookout се изјасниле дека би се довеле во опасност за да го вратат својот украден телефон, пренесе Fast Company. Анкетата е направена на 2.400 учесници од САД, Франција, Британија и Германија. Интересно резултатите покажуваат дека дури 40 отсто од телефоните се крадат преку ден […]

Прочитај повеќе

Google ja објави и Android верзијата на Android Device Manager кој може да ви помогне да го најдете телефонот доколку сте го изгубиле. Апликацијата беше најавена пред четири месеци, но досега беше достапна единствено како веб услуга. Апликацијата нуди иста функционалност како и веб аплатката, овој пат на Android платформа. Корисниците можат да го следат […]

Прочитај повеќе

Google најави нова алатка со која сопствениците ќе можат да ги пронајдат своите изгубени Android телефони. Android Device Manager ќе овозможува корисниците да го следат својот телефон на мапа, да го активираат ѕвонењето или да ја избришат неговата содржина. Активирањето на ѕвонењето ќе помогне да го пронајдете телефонот доколку не знаете каде сте го оставиле, […]

Прочитај повеќе

Постојат неколку апликации кои би овозможиле следење на вашиот паметен телефон, но една од најновите е NQ Mobile Easy Finder која сѐ уште е во бета верзија, но сепак работи одлично за да го најдете вашиот изгубен Android телефон. Со NQ Mobile Easy Finder лесно можете да го лоцирате вашиот телефон, да ги извлечете сите […]

Прочитај повеќе

Доколку го изгубите вашиот паметен телефон, мали се шансите за негово пронаоѓање, а уште помали дека ќе се најде личност која би ви го вратила. Во тие моменти сигурно ќе си помислите дека сте требале да инсталирате апликација за следење на вашиот телефон, на жалост голем број на луѓе помислуваат на ова откако ќе го […]

Прочитај повеќе

Сигурен сум дека до сега секој има изгубено, или им бил украден, барем еден мобилен телефон. Јас имам изгубено само два, за среќа прилично обични, без никакви посебни можности. Доколку беа од новите паметни телефони ќе беше исто како да сум изгубил дел од мене, продолжена рака која ги чува сите информации и сите контакти […]

Прочитај повеќе