Microsoft ќе им дозволи на независните гејминг студија да продаваат игри преку Xbox One. Претходно Microsoft рече дека ќе соработува само со познатите ААА студија за дистрибуција на игрите, што беше дочекано со критика и негодување. Xbox покрај сите свои функционалности, развивачите ќе може да ја користат и за тестирање и приспособување на игрите за […]

Прочитај повеќе