Хрватскиот град Осијек за овие Божиќни и Новогодишни празници ќе се рекламира со помош на виртуелната реалност. Во виртуелната реалност корисниците ќе можат да се провозат со божиќен трамвај низ центарот на градот. Станува збор за проект на VR Osjeк, играчница за виртуелна реалност во центарот на градот, јави Netokracija.  Апликациајта најпрво е креирана на хартија, […]

Прочитај повеќе

The Geek Gathering, конференција која е наменета за развивачите и ИТ ентузијастите, ќе се одржи од 11 до 13 октомври во Осјек, Хрватска. Во времетраење од три дена, присутните гикови ќе може да слушаат предавања од врвни предавачи, да учествуваат во дискусиите и на практичните работилници, како и да се натпреваруваат во забавниот дел од […]

Прочитај повеќе