Chromecast ќе биде достапен на Amazon за прв пат од 2015. Дополнително, ќе биде и дел од производите кои се бесплатни за достава со Amazon Prime, вели Android Police. Google Chromecast е достапен за 35 долари, а Google Chromecast Ultra за 70 долари. Во 2015 година Amazon ја повлече продажбата на Chromecast од својата продавница. […]

Прочитај повеќе

Google минатата недела го претстави Chromecast, HDMI уред што ги поврзува вашите уреди со телевизорот, кој заинтересира огромен број на луѓе пред се поради евтината цена и поради можниот потенцијал. Интересот е толку голем што Chromecast веднаш беше распродаден на двете продавници на кои беше достапен, Amazon и Google Play. Познати по својата радозналост за […]

Прочитај повеќе

Не помина многу време откако се одржа овогодинешната Google I/O конференција, а веќе Google ни претстави неколку нови продукти. Денешниот настан на Google, за кој новинарите беа известени неодамна, беше посветен на таблет компјутерите и Chrome. Првин беше претставен новиот Nexus 7 чиј претходник успеа да преземе 10 отсто од пазарот на таблет компјутери што […]

Прочитај повеќе