Мои Доктори е апликација изработена од Љупчо Наумов и Томас Воксел која претставува своевидно продолжение на системот за електронско закажување „Мој Термин“. Идејата за креирање на ваков сервис доаѓа од лични проблеми со кој се сретна еден од креаторите. Со ова целиот процес за закажување станува потранспарентен и сите ќе имаат ист пристап до податоците. […]

Прочитај повеќе

Најголемата онлајн продавница наскоро би можела да презентира нова услуга. Вести од компанијата велат дека Berkshire Hathaway нa Ворен Бафет, и JPMorgan Chase заедно со гигантот за е-трговија се заинтересирани за влез во здравствениот сектор. Целта на трите компании според изворите е да го олеснат товарот кој здравствениот сектор го има врз економијата. Ова не е […]

Прочитај повеќе

Фондот за здравствено осигурување на Македонија стартува нови електронски услуги за физичките и правни лица, фирмите и здраствените установи кои треба да го заменат чекањето на шалтер. Со е-услугите, осигурениците нема да мора да ги подигнуваат сините картони бидејќи ќе имаат пристап до онлајн проверка на статус на осигурување за нив и нивното семејство, и […]

Прочитај повеќе