Наспроти општото мислење, ерата на подкастите и понатаму трае. Секојдневно се снимаат бројни квалитетни подкасти кои значително ги олеснуваат нашите секојдневни активности, особено при пешачење или возење во автобус. Поодамна, зборувавме за фиктивни аудио подкасти кои го заслужуваат вашето внимание, но овојпат би сакале да го насочиме вниманието на една апликација за подкасти. Laughable, како […]

Прочитај повеќе

Оние кои што отсекогаш размислувале да имаат подкаст се на вистинското место. Anchor е феноменална апликација за остварување на вашите аспирации за снимање, продуцирање и објавување подкаст кој звучи крајно професионално. Можете и да вметнете гласовни пораки од вашите слушатели или музика од надворешни извори. Anchor не сака да ве ограничува и нема да наидете […]

Прочитај повеќе

Apple сега има милијарда претплати на над 250.000 уникатни подкасти на над 100 јазици. iTunes сега има над 8 милиони подкаст епизоди. Компанијата оваа пригода ја одбележа со додавање на нова iTunes страна во која подкастите се поделени под класика, актуелни или нови и забележителни, известува MacStories. „Од комедија, вести и спорт до иновативни образовни […]

Прочитај повеќе