Canonical конечно ќе го презентира повеќе податоци за Ubuntu телефоните на годинешнaта Mobile World Congress во Барселона. Засега е познато дека првите два телефони кои доаѓаат во 2014 година се од кинескиот производител Meizu и шпанскиот производител BQ Readers. Освен ова до 2015 година се најавени два големи производители на телекомуникациска опрема, кои ќе се […]

Прочитај повеќе

Во текот на денешниот ден на официјалниот веб сајт на Ubuntu се појави бројaч кој ни најавува дека нешто ќе се случи за 4 денови, а пораката со која е најавено одбројувањето е „the line where two surfaces meet“. Canonical веќе неколкупати на овој начин најавија неколку новости во врска со Ubuntu, а една од […]

Прочитај повеќе