Новите верзии на мобилните апликации на Twitter за Android и iOS сега цензурираат „сензитивна содржина“ во која припаѓа насилството, голотијата и медицинските процедури, пренесува AllThingsD. Кога ќе има одреден твит со линк или слика за кој друштвената мрежа мисли дека треба да се цензурира, корисникот наместо твит ќе види порака дека твитот содржи сензитивна содржина. […]

Прочитај повеќе