Колку е тешко да се направи транзиција од докажана компанија во стартап? Разговараме со Калина Зографска и Ненад Чубриновски кои ја направија таа преселба – од Телеком во британскиот стартап Invideous чии канцеларии во Скопје се „моторот на компанијата“. Стартапот работи на платформа на монетизација на видеото и искористување на платежни ѕидови пред содржината. Што […]

Прочитај повеќе