Македонско-британската компанија InPlayer, која работи од Скопје веќе неколку години на своја платформа за монетизација на дигитални содржини, ќе добие инвестиција во износ од 500.000 фунти од фондот South Central Ventures. InPlayer е стационирана во Скопје, каде што е и нејзиниот менаџмент тим составен од извршниот директор Џорџ Мик, оперативниот директор Ненад Чубриновски како и директорот за технологија Филип […]

Прочитај повеќе

Колку е тешко да се направи транзиција од докажана компанија во стартап? Разговараме со Калина Зографска и Ненад Чубриновски кои ја направија таа преселба – од Телеком во британскиот стартап Invideous чии канцеларии во Скопје се „моторот на компанијата“. Стартапот работи на платформа на монетизација на видеото и искористување на платежни ѕидови пред содржината. Што […]

Прочитај повеќе