Hyperloop е концепт за нов револуционерен јавен превоз замислен од Илон Маск, визионер и извршен директор на Tesla Motors и SpaceX. Спoред г. Маск, Hyperloop може да се објасни како како спој помеѓу Конкорд, електромагнетен топ и маса за „Air Hockey“. Планот на овој нов јавен превоз, односно алфа верзијата, ќе биде објавен јавно на […]

Прочитај повеќе