Наместо цензура за „заштита на здравјето и моралот“, новиот редефиниран Закон за медиуми(.doc) ќе гарантира слобода на медиумите во согласност со Уставот и меѓународното право. Според член 16 од Уставот „Цензурата е забранета“. Членот 4 е најзначајната промена во новиот нацрт-закон кој Властите го изработија по критиките и предлозите од македонските медиуми и меѓународната заедница. Поголема промена која е важна […]

Прочитај повеќе