Заработката на музичките сервиси денес е голем проблем. Дури и огромни и популарни сервиси како Spotify и Pandora работат со загуби. Со слични проблеми е и платоформата за споделување на музика SoundCloud. Денес инвеститорите ќе мора да донесат тешка одлука за иднината на SoundCloud, а според извори на Axios можно е и затворање на сервисот. Компанијата неодамна мораше […]

Прочитај повеќе

Том Јорк јавно ги критикуваше новите сервиси кои стримаат музика преку веб, пред се Spotify, бидејќи, како што вели фронтменот на бендот Radiohead, тие се „лоши за новите музичари“. Протестот на Том Јорк и продуцентот на Radiohead, Најџел Годрич, започна со остранување на соло албумoт The Eraser и албумот на Atoms for Peace од најпопуларниот […]

Прочитај повеќе