Windows 10 станува од добар подобар, а се чини дека Microsoft под водството на Сатја Надела не може да направи погрешен чекор. Компанијата најави дека се откажува од емулацијата на Android и iOS апликациите и наместо ова ќе им овозможи на девелоперите да го „донесат“ веќе постоечкиот код на Windows 10. Компанијата најави две нови […]

Прочитај повеќе

Мобилните апликации денес се апсолутен хит. Ако имате идеја и знаете како да ја реализирате ќе може да стартувате компанија од само една мала апликација која чини долар-два. Но, колку е тешко да се направи таа мобилна апликација? Според инженерот по биомедика Јакоб Шифтан од Мичиган, креирањето апликација воопшто не е тешко, се што ви […]

Прочитај повеќе