По неколку неуспешни тендери за 4G/LTE технологија, конечно минатата недела се пријавија сите три македонски мобилни оператори. Фрекфенциите беа разделени, и сега очекуваме до крајот на годината да видиме имплементација на оваа нова технологија која нуди побрз мобилен интернет и поефикасни мобилни сервиси. Полека, но сигурно сите ќе имаме паметни уреди кои ќе ни помогнат […]

Прочитај повеќе