Продолжува падот на продажбата на PC-јата пет квартали по ред. Ова е најдолгиот пад вo историјата на персоналните компјутери, пишува BBC. Изминатото тримесечие се продадени 76 милиони персонални компјутери што е пад од 10,9 отсто од истиот период минатата година. Сепак информациите кои ги сподели IDC покажуваат дека постои причина за оптимизам, пазарот во САД […]

Прочитај повеќе