(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Пролетта е време за патување… и за истражување на нови стартап заедници. Поминаа скоро пет години од последниот пат кога бев во преубавата Виена. Години поминаа, работите се сменија, но таа фантастична атмосфера сè […]

Прочитај повеќе

Виенскиот суд се прогласи за ненадлежен по прашање на нарушувањето на приватноста од Facebook во Европа. Во моментов во процесот Европа против Facebook, над 25.000 корисници ја обвинуваат друштвената мрежа за нарушување на приватноста, а уште 60.000 се на листата на „чекање“. Овој случај е потенцијално најголемо нарушување на приватноста во Европа, вели TechCrunch. Тужбата […]

Прочитај повеќе

Меѓу 3-7 октовмври во Виена ќе се одржи еден од поголемите европски стартап собири

Прочитај повеќе