Иако беше потребен Европскиот суд на правдата да издејствува и да го суспендира законот за префрлање на податоците на граѓаните на Европската Унија во податочни центри во САД; сепак битката за безбедноста на корисниците започна од 28-годишен студент по право. Мислењата околу законот се поделени, едни го поздравуваат неговото суспендирање – велејќи дека „Светот е […]

Прочитај повеќе

Дури 45 отсто од европjаните се подготвени да сменат оператор заради побрз интернет и поевтини разговори, открива најновата анкета на Европската Комисија. Најголемата потреба за побрз интернет е потребата да се гледа онлајн телевизија и за да се одржат домашните бизниси. Втората најголема желба на европјаните е да имаат поевтини интернационални и национални мобилни повици. […]

Прочитај повеќе