Една од најголемите меѓународни ИТ конференции во регионот, Spark.me, ги повикува сите стартапи да се пријават на Sparkme Startup натпреварот до 4-ти мај. Натпреварот ќе се одржи во Будва на 28 и 29 мај, а победникот ќе има можност да учествува на TechCrunch Disrupt. Она што натпреварот им овозможува на учесниците е пристап до советници, […]

Прочитај повеќе

(Ова е гостински текст на Дарко Булдиоски, првично објавен на Комуникации.нет) Spark.me ја најавија уште во јануари и тоа ни помалку ни повеќе туку со единствениот Рамон де Леон. Но мене тоа не ми беше новина затоа што знаев дека ќе доаѓа уште од лани, па си реков ајде ќе почекам уште некое име за да пишам […]

Прочитај повеќе

На крај на мај, и почетокот на јуни, во Беќиќи, Црна Гора, ќе се одржи најголемата регионална маркетинг конференција Spark.me, на која ќе гостуваат реномирани експерти од светски ИТ компании. Од Spark.me се надеваат дека конференцијата ќе го повтори успехот од претходните две години, кога присуствуваат над 800 гости и 37 говорници. Засега нема којзнае […]

Прочитај повеќе

(Постот е преземен од Komunikacii.net со согласност на авторот Дарко Булдиоски, блогер и основач на New Media Mk) Spark.me ја продолжува традицијата да ја поддржува и развива стартап културата во регионот. Нивниот натпревар се фокусира на иновација, моќта на идејата и потенцијалот за раст и развој на самата стратап компанија. Најголемата мотивација за учество е […]

Прочитај повеќе

Иако SocialSpot не успеа да влезе во потесното финале на Spark.me, регионална конференција на која победи српскиот TruckTrack, сепак македонскиот стартап доби непроценливо искуство и шанса да се претстави за прв пат пред можни инвеститори. Основачот на сервисот за бизнис колаборација, Марјан Николовски, вели дека настапот беше одлична шанса за да ги прошират контактите и […]

Прочитај повеќе

Spark.me е регионална интернет конференција која ќе се одржи на 26 и 27 септември во Будвa, Црна Гора, каде покрај стандардните предавања, ќе се одржи и натпревар за стартапи. На конференцијата ќе имаат можност да се пријават сите регионални стартапи од кои ќе бидат изберени 10 да се претстават на натпреварот. Победникот ќе добие можност […]

Прочитај повеќе