Иако Франција беше гласна во критиките кон САД за Project PRISM со кој се шпионирале европските институции и граѓани кои користат сервиси сместени во САД, сепак се чини дека и француските власти не се нешто покуси во нарушување на приватноста. Според нов текст од Le Monde, кој се повикува на анонимни извори, француската разузнавачка агенција […]

Прочитај повеќе