Близнаците Винклвос кои на поголем дел од јавноста им се познати по спорот со Марк Закерберг околу идејата позади Facebook, се спремни дигиталната валута Bitcoin да ја направат мејнстрим. Имено, браќата Тајлер и Камерун се сопственици на 1 отсто од издадените биткоини. Кога планот со Facebook не им успеа, близнаците овие денови испратија барање до […]

Прочитај повеќе