Ричард Сталман, основачот на Фондацијата за Слободен Софтвер, креатор на GNU и активист, влезе во Интернет куќата на славните. На г. Сталман, му се придружија Аарон Швартз, Џими Велш (Wikipedia) и Џон Пери Барлоу (EFF). Ричард Сталман е познат по својот поглед за слободата на корисниците и секогаш се противел на пресметките базирани во облакот, […]

Прочитај повеќе