Порано луѓето се собираа околу радиото или телевизорот за да ги слушнат последните случувања, купуваа весници кои пренесуваа вчерашни вести, а магазините генерирале оригинална содржина со различни прегледи. Ден Гилмор во својата книга We the Media објавена во 2004 година, објаснува каква била ситуацијата на граѓанското новинарство, како тој почнал да се занимава со новинарство […]

Прочитај повеќе