Поминаа две години откако VLC беше тргнат по своја иницијатива од Apple App Store поради проблеми со лиценците. Но, сега популарниот видео плеер се врати, а со него се враќа и можноста да гледате видео и слушате музика без врска на форматот на фајловите. iOS апликацијата ги поддржува сите формати како што ги поддржува и […]

Прочитај повеќе

YouТube работи на технологија која значително ќе го намали времето потребно од притисок на копчето play до почнувањето на видеото. Токму ова е една од причините за сегментираноста на видеото, технологија која покрај ова помага и за побрза промена на резолуцијата, пишува Gizmodo. Денеска секој пат кога ќе кликнете врз видеото прелистувачот најпрво ја отвора […]

Прочитај повеќе