Хрватскиот стартап, Pet Minuta кој е во 50 најбрзорастечки компании во Централна Европа, ќе развива мобилни апликации за Napster/Rhapsody. За соработката Pet Minuta ќе заработи милион долари во првата година, а најголем дел од овие пари ќе бидат вложени за развој и вработување на нови инженери. Компанијата планира во 2014 година во својот развоен тим […]

Прочитај повеќе

Музичкиот сервис Napster, во сопственост на Rhapsody од 2011-та година, ќе стартува уште во 14 европски земји. Сервисот кој ја популаризираше пиратеријата, сега е претплатнички сервис за кој се плаќа 10 евра месечно. За тие пари ќе добиете пристап до неограничен стриминг на 20 милиони песни од било кој десктоп или мобилен телефон. Rhapsody веќе […]

Прочитај повеќе