Креаторот на Drupal ги предупреди сите администратори на веб-сајтови креирани со нивниот CMS дека е пронајден безедносен пропуст. Пропустот овозможува активирање на код од далечина, кој напаѓачите може да го користат за напад на Drupal страници. Теоретски секој посетител може да ја хакира страницата. За среќа, веќе има решение како да се надмине проблемот, јави […]

Прочитај повеќе

Неодамна на Kickastarter се појави интересна кампања за која брзо беа собрани предвидените пари, а тоа е нова платформа за блогерите која ќе им понуди многу поедноставен начин на уредување за разлика од WordPress. Основач на проектот е Џон О’Ноланn и уште неколку луѓе кои работат во неговиот тим, а наместо бараните 25.000 долари тие […]

Прочитај повеќе