Ghost, новата платформа за блогирање со отворен код која ја најавивме при крајот на мај оваа година, од денес и официјално е јавно достапна за преземање, по трите недели кога корисниците донираа за овој проект. Продуктот за кој донираа околу 6.000 корисници на Kickstarter, се фокусира исклучиво на блогирањето и сака да го замени WordPress […]

Прочитај повеќе

Неодамна на Kickastarter се појави интересна кампања за која брзо беа собрани предвидените пари, а тоа е нова платформа за блогерите која ќе им понуди многу поедноставен начин на уредување за разлика од WordPress. Основач на проектот е Џон О’Ноланn и уште неколку луѓе кои работат во неговиот тим, а наместо бараните 25.000 долари тие […]

Прочитај повеќе